Ronald McDonald Huis Den Haag
De Zomer Avond Competitie heeft afgelopen jaar samengewerkt met Ronald McDonald Huis en tijdens de ZAC-avonden geld opgehaald om een kamer te kunnen sponsoren. Dit is gelukt!!!

Dankzij de bijdragen van alle ZAC 2012 deelnemers, Bea ten Hagen en Promotional Printing kan Hockeyclub Groen-Geel een jaar lang een kamer in het Ronald McDonald Huis in Den Haag sponsoren. Het totaal opgehaalde bedrag is ruim € 2300 geworden!

ZACcers, mede namens Ronald McDonald Huis en hun bewoners hartelijk dank!

Opening Kamer 7 van het Ronald McDonald Huis Den Haag

 


 

Ronald McDonald Huis Den Haag is gebouwd op het dak van het Juliana Kinderziekenhuis. Niet alleen kinderen uit Den Haag, maar ook kinderen uit de regio komen voor behandeling naar het Juliana Kinderziekenhuis.

Ronald McDonald Huis Den Haag - Woonkamer schuin

 

 

 

 


Het Ronald McDonald Huis

Missie
Een Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In het Huis Den Haag kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die worden behandeld in het HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis. Voor het kind is het een veilig gevoel de ouders voor een langere periode in de buurt te hebben. In het Huis Den Haag kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan.

Over het Huis
Het Huis in Den Haag is gebouwd op het dak van het Juliana Kinderziekenhuis. Niet alleen kinderen uit Den Haag, maar ook kinderen uit de regio komen voor behandeling naar het Juliana Kinderziekenhuis.

Logeren in het Ronald McDonald Huis
De aanvraag voor een kamer in Ronald McDonald Huis Den Haag verloopt via de afdeling waar het zieke kind is opgenomen. Dankzij bijdragen van sponsors en donateurs kunnen gezinnen voor € 15 per nacht logeren in het huis. Enerzijds biedt het Huis zijn gasten de privacy van de gastenkamer, anderzijds is in de gemeenschappelijke ruimten alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ronald McDonald Huis Den Haag ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van giften en donaties.

Hoe het begon
In oktober 1999 opende de voorzitter van het Kinderfonds, Ed Nijpels, het Ronald McDonald Huis in Den Haag. Een bijzonder Huis, want het ging hier om het eerste Huis bij een streekkinderziekenhuis, zij het dat dit in tal van gevallen samenwerkt met de academische ziekenhuizen in Leiden en Rotterdam. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de ruimte werd besloten om het Huis op het dak te bouwen. Het eerste Ronald McDonald Penthouse!

Elk jaar een thuis ver van huis voor 4.000 gezinnen dankzij uw steun!